Reisebrev fra Ungdomskorets Gøteborgtur

Torsdagen 28.april kunne vi endelig sette oss på bussen til Göteborg, 90 ungdommer og lærerne Steffen, Lena, Vidar, Petter og Annette, fulle av forventninger til vårens vakreste eventyr. Etter vi hadde innkvartert oss på hotellet fikk vi sett oss litt rundt i det koselige nærområdet. Senere var det tacobuffet, før vi gikk en sosial tur i MASSE regn! Vi skulle egentlig til idylliske Haga for å ta bilder, men vi bestemte oss heller for å ta noen gruppebilder i et parkeringshus som ga ly for pøsregnet.

Neste dag hadde vi messe med elevene fra den Katolske Skolan i Gøteborg: Notre Dame. Senere fikk vi en omvisning i skolebygget før vi spilte “landskamp” mot den svenske skolen (4-0 til Norge!). Vi ble påspandert varm lunsj i deres flotte kantine før vi hadde konsert for dem med både sang og dans. Vi håper og tror at vi inspirerte dem til å starte sitt eget kor! Litt senere på dagen hadde vi en morsom rebus som ble laget av våre veteraner hvor vi ble bedre kjent med gruppene våre. På kvelden lånte vi skolens lokaler til å lage mat, leke i gymsalen og ha kveldsandakt.

Lørdagen startet med at vi sang for et gamlehjem rett over gaten. Senere tok noen turen til Liseberg mens andre dro inn til byen for å kose seg der. På kvelden var det avslutningsmiddag på restaurant og det ble servert lasagne og is. Vi hadde underholdning og opplesning av rebusresultater, taler og masse fine ord ble sagt fra diverse lærere og elever, og stemningen var helt fantastisk. Trist at søndag var avreisedagen, men vi tok noen flotte bilder ved skolen før vi satt oss på bussen tilbake til Oslo.

Dette har vært en helt fantastisk tur! Vi har snakket med mange nye folk, lært masse og vokst som mennesker. Det er virkelig flotte folk vi har vært på tur med, og det er lett å starte en samtale med en du i utgangspunktet ikke trodde du hadde så mye til felles med, kanskje fra et annet trinn. Denne turen har betydd så ufattelig mye og den har skapt minner for livet. Vi takker for denne fantastiske turen og gleder oss allerede til neste gang. Tusen takk til lærerne for alt dere gjør for oss ungdommer!

(Skrevet av Cordelia, 8b)

Arkiv